Mi a panasza? | MRI vizsgálatok Magyarországon

IDŐPONTFOGLALÁS

+36 1 4900 130

(Magyarországi központi szám)

MAGÁNORVOSI IDŐPONTOK AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN!
Hívjon minket telefonon a hét minden napján,
hétvégén is 8-20 óra között,
VAGY FOGLALJON ONLINE!

Oldal kiválasztása

Mi a panasza?

 Betegségek, vizsgálatok

 

 

Az MR vizsgálat segítségével pontosan feltérképezhető a belső szervek és a szervezet állapota. Ennek köszönhetően egyetlen vizsgálattal is megannyi dolog kiszűrhető, és pontosan megállapítható egy-egy betegség súlyossága.

 

Vajon, milyen problémák észlelésére van lehetőség?

 

Az arckoponya melléküregeinek gyulladása és az ezen a területen található cystás elváltozások azonosításában az arckoponya MR segíthet.

Az agykoponya MR-rel kiszűrhetőek – és adott esetben megelőzhetőek – az érelzáródás (stroke), az érszűkület, az agyi trombózis, az agygyulladásos és az agydaganatos betegségek, a fiatal- és időskori degeneratív problémák, az agyi érbetegségek, az agyi fejlődési rendellenességek, valamint az agyidegek károsodásai.

A hallójáratok megbetegedései, valamint a fül gyulladásos és daganatos elváltozásai a belsőfül MR segítségével azonosíthatóak.

Az emlő MR-re abban az esetben lehet szükség, ha az ultrahang és a mammográfiai vizsgálat nem tisztázza az elváltozást, ha műtét után fennáll a kiújulás kockázata, vagy ha egyéb vizsgálat nem alkalmas az implantátumok elváltozásainak kimutatására.

A gerinc MR vizsgálata során megállapíthatóak a degeneratív betegségek, a sérv, a daganatos elváltozások valamint az áttétek okozta problémák súlyossága. Emellett a friss és a korábbi törések vizsgálatára is lehetőség nyílik.

A gerinc három régióra van felosztva, melyek a következők:

Ágyéki (lumbális) gerinc

Háti gerinc

Nyaki gerinc

A hasi MR több belső szerv állapotáról is pontos képet ad. Ennek köszönhetően megállapítható, hogy

vannak-e a májban gócok,
szűkültek-e az epe utak,
megnagyobbodott-e a lép,
vannak-e a lépnek fejlődési rendellenességei,
fennáll-e a lép daganatos megbetegedésének kockázata,
egészségesek-e a vesék, vagy van fejlődési rendellenesség, gyulladás, illetve daganat,
megfelelően működik-e a hasnyálmirigy,
daganatosak-e a mellékvesék, illetve
a hasi nagyerek nyirokcsomói milyen állapotban vannak.

A kismedence MR szintén megannyi betegség szűrésére alkalmas. A férfiak prosztata problémái, a nők méhének és petefészkének állapota, valamint a hólyag működése is megvizsgálható a segítségével.

A mellkas MR vizsgálatára van szükség ahhoz, hogy a tüdőlebenyek közti nagyerek és a nyirokcsomók egymáshoz való viszonya, illetve, hogy a daganatok gerinccsatornába való terjedése megvizsgálható legyen.

A nyaki légyrészi MR segítségével a nyálmirigyek, a gége, a garat, a nyelv, valamint a pajzsmirigy állapota is felmérhető.

A szemgödör, a szemgolyó, a retina, a látóidegek és a szemizmok állapotának felméréshez és az elváltozások mértékének megállapításához az Orbita (szemüreg) MR-re van szükség.

A sella (agyalapi mirigy) MR vizsgálatára az elhízás, a meddőség, az alacsony növés, a pajzsmirigybetegség, valamint a nemi hormonok zavara esetén van szükség.

A szív MR-rel pontos kép kapható az erekről, az izomzatról és a szerv működéséről. Ez a vizsgálat mindenképp javasolt fejlődési rendellenességek esetében.

A szalagsérülések, a rándulások és a ficamok (bokában, térdben, könyökben, csuklóban, ujjak ízületeiben és vállban) állapota a végtag MR segítségével pontosan felmérhető. Szintén ez a vizsgálat nyújt lehetőséget a sérült ízületek, a vérömleny valamint a duzzanatok felmérésére.

Az erek vizsgálatára is lehetőség van. Az MR-rel felmérhető a meszesedés, a szűkület, valamint az elzáródás mértéke.

 


Foglaljon most időpontot és menjen biztosra!

 MRI vizsgálatok beutaló és sorbaállás nélkül!

[bpscheduler_booking_form]