A fejfájás típusai és tippek a kezelésükre-2.rész: A feszültség és a fogak okozta fejfájás | MRI vizsgálatok Magyarországon

Online időpontfoglalás 0-24
Telefonos bejelentkezés 7-20
Ügyfélszolgálat hétvégén is
INGYENES szolgáltatás, gyors segítség az időpontfoglalásban,
vizsgálati díj fizetés a helyszínen!


IDŐPONTFOGLALÁS ORSZÁGOSAN

+36 1 490 0130

COVID-19 (Koronavírus) TESZT - Kattintson ide!
Fertőtlenített taxi háztól házig - Budapest területén - akár 1990 Ft-tól

MRI vizsgálatokról 

UH vizsgálatokról 

Gyakori kérdések

Mi a panasza? 

A fejfájás típusai és tippek a kezelésükre

Gyakran fáj a fogad és a lüktető kín a fejedre is átterjed?

Akkora stresszt élsz át a munkahelyeden, hogy emiatt otthon mindkét oldalon fáj a halántékod?

Ebben a cikkben a fejfájás újabb két típusával ismerkedünk meg, és bemutatjuk a gyógyuláshoz vezető vizsgálati módszert!

A feszültség okozta fejfájás

A legtöbbször ezzel a típussal találkozol: irgalmatlanul sajog az idegrendszered és a fejed mindkét oldalán elviselhetetlen erejű nyomást – vagy lüktetést – érzel.

Az intenzív kín gyakran a nyakra és a fej hátsó területeire is átterjed.

A „klasszikus” fejfájás hátterében rendszerint a stressz áll. A munkahelyi vagy családi feszültség kiváló kiindulópont ahhoz, hogy kétoldali fejfájásod támadjon, amitől dolgozni, gondolkodni sem tudsz rendesen.

Máskor a szorongás és a rossz testtartás generálja ezt az állapotot, mely során az agy neurokémiai környezetének átalakulása okoz fejfájást (a kiváltó „triggereket” még most is kutatják az orvosok, mert az agy működése napjainkban is a világegyetem egyik legnagyobb rejtélye).

A probléma a hagyományos fájdalomcsillapítókkal enyhíthető. Még komolyabb lépést teszel a fejfájás ellen, ha próbálod „feszültségmentesíteni” a hétköznapjaidat!

Néha elég egy kis szemléletváltás és meditáció, hogy elkerüld a kellemetlen fejfájást.

Fogászati eredetű fejfájás

Az emberek többsége rettegve lép be a fogorvosi rendelőbe, pedig ez is sokat segítene.

Abba pedig már bele sem merünk gondolni, mi vár ránk egy foghúzás, netán a szájsebészeti műtét után. Mert könnyen lehet, hogy a fogak gyökeréből sugárzó kín egy alapos fejfájással „ajándékoz meg” téged!

Máskor a fogakból származó fájdalom azért támad, mert álmodban csikorgatod a fogad. Az állkapocs fogcsikorgatással járó mozgása ugyanis fokozza a mindennapi stressz által kialakuló fejfájás veszélyét. (Ehhez még nagyobb lökést ad a munkavégzés során rögzült rossz testtartás, ha mondjuk napi 8 órát ülsz a számítógép előtt).

Ezekben az esetekben nem csak a stressz csökkentésére van szükség, de egy jó fogorvosra is.

A minden nap átélt feszültség makacs fejfájásokat generál, amin gyakran már a hagyományos fejfájáscsillapítók sem segítenek. Ilyenkor érdemes elgondolkozni azon, milyen neurológiai ok állhat a háttérben – ami egy alapos MRI-vizsgálat során derül ki.

Mi ebben is segítünk:

Agykoponya MRI vizsgálatok Magyarországon!