13 ötlet fejfájás ellen-1.rész: A koffein hatása, a víz és a fájdalomcsillapítók szerepe - MRI vizsgálatok Magyarországon

IDŐPONTFOGLALÁS

+36 1 4900 130

(Magyarországi orvosi központok)

BÍZZA RÁNK FOGLALÁSÁT!
1. Válassza ki vizsgálatát
2. Hívjon vagy foglaljon online
3. Menjen el a vizsgálatra
A szolgáltatás INGYENES, a vizsgálatok árát a helyszínen kell fizetnie!

Oldal kiválasztása

13 ötlet fejfájás ellen

Sokunknál visszatérő vendég a normális élet egyik legnagyobb ellensége, a kegyetlenül támadó fejfájás. Fájdalmi spektruma az enyhe sajgástól a kegyetlen, egész koponyánkat átjáró fájdalomig terjed.

Szélsőséges esetben nem tudunk aludni, dolgozni, de még gondolkozni sem tőle.

Van pár remek megoldás, amivel felvehetjük a harcot a kíméletlen fájdalom ellen, ami sokszor tényleg az idegeinkre megy!

Nem vagyunk babonásak, ezért 13 ötletben foglaljuk össze a legjobb tanácsokat, melyek segítenek a gyötrő fejfájás csökkentésében és megszüntetésében.

A koffein és a kávé a fejfájás régi barátja

Minél kevesebb kávét iszol, annál kevésbé leszel kitéve a fejfájás kockázatának.

Gyakrabban hasogat a feje azoknak, akik rengeteg kávét isznak, így ezen a területen mértékletességet ajánlunk. Limitáld a kávéfogyasztást heti 2-3 alkalomra, akkor nem fogja a fejfájás útját egyengetni. Még jobb, ha fokozatonként leszoksz róla, és egy másik ébrentartó alternatívára váltasz.

Felejtsd el a kávét, keress egy egészségesebb élénkítőszert. Próbáld ki a zöld teát, amitől több órán át élénk és jókedvű leszel (plusz a fejfájás veszélyét is megúsztad).

 

Igyál minél több vizet

Mert a gyakori vízhiány könnyen okozhat fejfájást.

Az is rengeteget segít, ha már a fejfájás első hullámainak érzékelésekor inni kezdesz. Apró kortyokban, lassan nyeld le a vizet, és idővel enyhülni fog a fejfájásod.

 

Már a fejfájás megjelenésekor keress fájdalomcsillapítót

Ne várd meg, míg elviselhetetlenül hasogat a fejed, az első jeleknél vegyél be gyógyszert. A rutinos fejfájósok már pontosan tudják, mire van szükség ilyen esetben: az Aspirin és az Ibuprofen kiváló választás, ha szeretnéd száműzni a fejfájásod.

(Ezek használatával azonban légy nagyon óvatos, mindenképpen kérdezd meg a háziorvos véleményét.)

A gyógyszerek viszont csak ideig-óráig tartják távol a fájdalmat. Ha nagyon sokszor visszatérő problémáról van szó (mondjuk hetente akár háromszor is gyötrő fejfájás támad rád), akkor érdemes keresni egy tapasztalt szakorvost és MRI-vizsgálatra menni. Mi ebben is segítünk:

Agykoponya MRI vizsgálatok Magyarországon!

Folytatása következik…