13 ötlet fejfájás ellen-13.rész: Turbózd fel az önbizalmad! - MRI vizsgálatok Magyarországon

IDŐPONTFOGLALÁS

+36 1 4900 130

(Magyarországi orvosi központok)

BÍZZA RÁNK FOGLALÁSÁT!
1. Válassza ki vizsgálatát
2. Hívjon vagy foglaljon online
3. Menjen el a vizsgálatra
A szolgáltatás INGYENES, a vizsgálatok árát a helyszínen kell fizetnie!

Oldal kiválasztása

13. rész: Turbózd fel az önbizalmad!

 

A fejfájásnak rengeteg oka lehet, de hogy az önbizalomhiány is? Ezt tényleg nem gondoltuk volna! Ilyenkor tipikusan semmilyen szervi ok nem bujkál a háttérben, a fájdalom mégis fennáll. Nézzük, miért alakul ki, és mit tehetünk ellene!

Az önbizalomhiány eredetű fejfájás tenziós típusú, azaz folyamatos, tompa érzet. A panaszosnak gyakran kezd el fájni a feje egy konfliktus, vagy családi probléma során. Ez a típusú fejfájás főként a nőket érinti.

A negatív érzelmeink és gondolataink hatnak a szervezetünk folyamataira, és igen, képesek fejfájást okozni. Az önbizalomhiányt számtalan dolog okozhatja: a magasság, a túlsúly, a kinézet, képességek hiánya, stb. Azonban, ha az érintettek nem kezelik, és nem rakják helyre magukban a dolgokat, elhatalmasodhat bennük a düh, az agresszió, az irigység, a sóvárgás, a szorongás, és a rosszindulat. Ilyen érzések pedig még inkább erősítik a fejfájást.

Te is érintett vagy? Ha szeretnél szembe nézni önmagaddal, és a fejfájásod okával, ha szeretnél egy szebb világban élni, nézz önmagadba. Vajon mi okozza a rossz közérzetet, hol szenvedett csorbát az önérzeted?

Néhány önbizalom erősítő tipp:

Gyűjtsd, és írd össze azokat a külső és belső tulajdonságokat, amelyeket szeretsz magadban. Olvasd el őket minden egyes nap! Az is segít a megerősítésben, ha hangosan kimondod őket.

Kezdd el gyakorolni az önismeretet. Olvashatsz ilyen témájú könyveket, járhatsz tanfolyamokra. S ahogy egyre mélyebben megismered magad, úgy kezded majd el tisztelni, és szeretni is.

Állj ki magadért! Azok az emberek, akik hagyják magukat elnyomni, és egy-egy vitában mindig alul maradnak, előbb-utóbb megkeserednek. Tanulj a konfliktuskezelésről, és igenis vállald fel a véleményed!

Bontakozz ki! Keress új hobbikat, esetleg valamilyen sportolási lehetőséget, amit szeretsz csinálni. Kezdj el tanulni olyan dolgokat, amikre mindig is vágytál. Engedd szabadjára a képzelőerőd, éld ki a kreativitásod!

Fedezd fel a belső erőforrásaidat, és légy magabiztosabb! Ha nem sikerül kellő mértékben feltárni az okokat, ajánlott pszichológushoz, kineziológushoz fordulni.

Szakítsd meg azokat a gondolati mintáidat, melyek a kudarc és csalódás várására rendezkedtek be, és kezdj el hinni magadban, a lehetőségeidben! Szeresd magad! Az út nem biztos, hogy könnyű lesz, de megéri.

 

Ha rendben van az önbizalmad, de a fejed még mindig gyakran fáj, ha alaposan utánajártál már a lehetséges okoknak, de csak nem szűnik a fájdalom: a megoldás az MR! Gyere el, vizsgáltasd meg magad, és derítsd ki, van-e okod aggódni!