13 ötlet fejfájás ellen-10. rész: Vizsgáltasd meg a szemed! | MRI vizsgálatok Magyarországon

Online időpontfoglalás 0-24
Telefonos bejelentkezés 7-20
Ügyfélszolgálat hétvégén is
INGYENES szolgáltatás, gyors segítség az időpontfoglalásban,
vizsgálati díj fizetés a helyszínen!


IDŐPONTFOGLALÁS ORSZÁGOSAN

+36 1 490 0130

COVID-19 (Koronavírus) TESZT - Kattintson ide!
Fertőtlenített taxi háztól házig - Budapest területén - akár 1990 Ft-tól

MRI vizsgálatokról 

UH vizsgálatokról 

Gyakori kérdések

Mi a panasza? 

Vizsgáltasd meg a szemed!

Ne láss rémeket, ha fáj a fejed, lehet, hogy csak egy új szemüvegre van szükséged! Az aggasztó fejfájás akár már kisfokú látásromlás tünete is lehet.

Ha gyakran érzed a lüktetést a halántékodban, vagy a fejtetődön, szenvedsz az éles fájdalomtól, vagy a zsibbadástól, érdemes felkeresni egy szemészorvost. Főként, ha még gyanús is Neked, hogy az utóbbi időben mintha nem látnál olyan jól.

Ha romlik a látás, a fejfájás garantált. De ha felfedik a szemromlásod, és hordod is az okulárét, könnyedén búcsút inthetsz a fájdalmaknak. Ha viszont nem hordod, vagy még orvoshoz is lusta vagy elmenni, nem csak hogy jobban fog lüktetni a fejed, de még a látásod is tovább romolhat. Vedd hát komolyan a tüneteid, ne hagyd, hogy a fájdalom bekússzon a mindennapjaidba!

Ráadásul a fejfájás az életedet is alaposan megkeserítheti. Nehezebben tudsz koncentrálni a feladataidra, türelmetlenebb leszel a szeretteiddel, és magaddal. Egyszóval, romlik az életminőséged.

Érdekes, hogy főként a távollátók lesznek fejfájósak. A távollátók számára iszonyatosan fárasztó, hogy a képeket éles fókusszal lássák el. A szemlencsék persze alkalmazkodnak, megpróbálnak ellensúlyozni. A fájdalmat viszont nem lehet megúszni. Így lehet az, hogy hosszabb ideig tartó olvasás, és számítógépezés után szavatolt a fejfájás. A szemészeti fejfájás oka általában tehát a szellemi munka. Sajnos nem minden esetben fedezik fel mögötte a szemproblémát.

A távollátáson túl az alábbi rendellenességek okozhatnak még fejfájást: túllátás (hypermetropia),szemtengelyferdülés (astigmia),accomodatio zavar, kancsalság(strabismus), zöldhályog (glaukóma), és a szem gyulladásos betegségei.

A rejtett kancsalságban szenvedő emberek azért fejfájósak, mert számukra rendkívül megerőltető, hogy a két szemüket párhuzamosan tartsák.

Szinte biztos, hogy a fejfájásod szem eredetű, ha a fájdalom fellépésekor egyúttal a szemed is fáj, szúr, esetleg a látásod elhomályosul, vagy kettős látásod van.

Jó hír, hogy az egyénre szabott szemüveglencsék hipp-hopp megoldják a problémát.

 

Tudtad? A szemfájás mellett az arcfájás, orrfájás is lehet a szemproblémák egyik tünete.

 

A szemészorvosod azt mondja, tökéletesek a szemeid, de Te egyre jobban szenvedsz a fájdalomtól? Gyere el MR-re, megnézzük, hol lehet a gond!