A fejfájás típusai és tippek a kezelésükre-1.rész: A visszatérő fejfájás - MRI vizsgálatok Magyarországon

IDŐPONTFOGLALÁS

+36 1 4900 130

(Magyarországi orvosi központok)

BÍZZA RÁNK FOGLALÁSÁT!
1. Válassza ki vizsgálatát
2. Hívjon vagy foglaljon online
3. Menjen el a vizsgálatra
A szolgáltatás INGYENES, a vizsgálatok árát a helyszínen kell fizetnie!

Oldal kiválasztása

A fejfájás 14 típusa és kezelési módja

Kevés szörnyűbb dolog létezik annál, mikor vasárnap délután leülsz a tévé elé, hogy megnézzetek egy remek vígjátékot, és mikor már kezded magad jól érezni, belehasít az idegrendszeredbe a kegyetlen fejfájáshullám.

Beveszel egy gyógyszert. Ideig-óráig csillapodik a gyötrelem, ám rövid időn belül új erőkkel tér vissza. Az éjszakai alvásnak is lőttek: vizes ruhával a fejeden kell virrasztani, és csak reménykedhetsz benne, hogy hajnalra enyhül a kín.

Ebben a cikkben a normális élet egyik legnagyobb ellenségével, a visszatérő fejfájással foglalkozunk.

 

 

Mitől fáj a fejünk?

„Sokkal többet tudunk a fejfájás kialakulásának okairól, mint valaha. Tudjuk, milyen agyterületek generálják a fájdalmat, de még mindig nem látjuk a teljes képet” – nyilatkozta Charles Flippen, az UCLA neurológia professzora.

Egy intenzív migrén az agy számos területének tevékenységéből áll össze. Szerepet játszanak benne a neurokémiai vegyületek, az agyban lévő vérerek. A mindent behálózó idegrendszeri kapcsolatok kulcsszerepet játszanak abban, hogy hirtelen, látszólag minden előzmény nélkül hasogatni kezd a fejünk.

A ránk törő fejfájás oka sokszor még rejtély, az viszont nem, hogyan védekezzünk ellene!

A visszatérő fejfájás

Nehezen szabadulunk tőle: a bumeráng elkerülhetetlenségével tér vissza és újabbnál újabb kísérleteket tesz az idegrendszerünk megtépázására.

És extra kockázat rejlik benne. A rendszeresen elduguló orr tisztításakor gyakran kísértésbe esünk és a kelleténél többször használunk orrsprayt. Hasonló a helyzet az ijesztő visszatérő fejfájás esetében szedett Ibuprofennel és Aspirinnel.

Ügyelni kell arra, nehogy a megújuló migrén miatt túl sok gyógyszert szedjünk, mert ez könnyen függőséghez és még kellemetlenebb egészségügyi következményekhez vezet, mint az eredeti probléma. Ha havi 10 napnál vagy annál többször van szükség fájdalomcsillapítóra, akkor komolyan el kell gondolkodni azon, hogy szakemberhez fordulj.

A visszatérő fejfájás nem játék! Sajnos előfordulhat, hogy egy komolyabb neurológiai probléma áll a háttérben, melyet csak egy részletes MRI-vizsgálat tud diagnosztizálni.

Mi ebben is segítünk:

Agykoponya MRI vizsgálatok Magyarországon!